Chilikaalia kookosmaidossa
Helppotekoinen kasvisruoka, jossa on mahtava maku. Höyrytä vielä salaattisipuleita tai pieniä purjoja lisäkkeeksi ja tarjoile keitetyn villiriisin kanssa. Lihansyöjäkin tähän mielistyy.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 suurehko kurttukaali (savoijinkaali)
- 1 rkl voita
- 2 ½ cm tuoretta inkivääriä
- 2 salottisipulia
- 2-5 mietoa chiliä (jalapeno)
- ½ tl raastettua muskottia
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 ½ dl vihanneslientä
- suolaa
Tarjoiluun
- keitettyjä tai höyrytettyjä
- salaattisipuleita (kevätsipuleita)
- tai pieniä purjoja
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta pätkä inkiväärinjuurta. Kuori ja hienonna salottisipulit. Halkaise chilit ja raaputa pois siemenet. Suikaloi kaali. Kuullota inkivääriraastetta, sipulisilppua ja chilipalkoja voissa minuutin verran koko ajan sekoittaen. Lisää kaalisuikaleet, kääntele ja sekoittele perusteellisesti.
2. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia, tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta suolalla.
3. Höyrytä purjot tai hennot sipulit varsineen kypsiksi, valuta ja nosta lämpimille lautasille kaalin ja keitetyn villiriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka