Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutettu kaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen vanhaan kaali oli tapana ruskistaa ihrassa, johon lisättiin kinkun paistolientä. Jotta myös kasvissyöjä voisi nautiskella tästä herkullisesta ruoasta, käytä paistoliemen sijaan voita ja kasvislientä maun mukaan.

4 annosta

  • 1 keräkaali
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 3 dl kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele kaali, jaa se neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa kaali leveiksi suikaleiksi. Sulata voi valurautapadassa tai muussa paksupohjaisessa padassa. Kuullota kaalisuikaleet ja lisää siirappi.

2. Lisä etikka ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla noin 1-1½ tuntia, kunnes kaali on mureaa ja kullanruskeaa. Sekoita välillä, jotta kaali ei pala pohjaan.

3. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi tilkka siirappia.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata