Haudutettu kaali
Ennen vanhaan kaali oli tapana ruskistaa ihrassa, johon lisättiin kinkun paistolientä. Jotta myös kasvissyöjä voisi nautiskella tästä herkullisesta ruoasta, käytä paistoliemen sijaan voita ja kasvislientä maun mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 keräkaali
- 2 rkl voita
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl väkiviinietikkaa
- 3 dl kasvislientä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele kaali, jaa se neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa kaali leveiksi suikaleiksi. Sulata voi valurautapadassa tai muussa paksupohjaisessa padassa. Kuullota kaalisuikaleet ja lisää siirappi.
2. Lisä etikka ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla noin 1-1½ tuntia, kunnes kaali on mureaa ja kullanruskeaa. Sekoita välillä, jotta kaali ei pala pohjaan.
3. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi tilkka siirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku