Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa
Kokeile kesäherkuksi etanoita ja koe ihana makuelämys! Kylkeensä etanat saavat itse tehdyt rieskat.
Ainekset
- 1 prk etanoita suolaliemessä
- 2 tomaattia
- nippu timjamia
- nippu basilikaa
- nippu persiljaa
- 4 rkl oliiviöljyä
Grillirieskat
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 prk kermaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Valuta etanoista suolaliemi pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja yrtit hakkeeksi.
Kuumenna grillipannulla oliiviöljyä ja paista ainekset siinä. Nosta etanat pieniin kippoihin ja kaada jokaiseen hiukan kermaa. Kuumenna niin, että kerma kiehuu kunnolla ja syö grillirieskojen kanssa.
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Riko muna sekaan ja kaada kerma jauhojen päälle koko ajan sekoittaen kunnes kulhossa on tasaisen kiinteä taikina.
Muotoile taikinasta ohuita rieskoja ja paista ne oliiviöljyn kanssa grilliparilalla tai laakealla grillipannulla. Käännä muutamia kertoja paistamisen kestäessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti