Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa

Kokeile kesäherkuksi etanoita ja koe ihana makuelämys! Kylkeensä etanat saavat itse tehdyt rieskat.

Ainekset

  • 1 prk etanoita suolaliemessä
  • 2 tomaattia
  • nippu timjamia
  • nippu basilikaa
  • nippu persiljaa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Grillirieskat

  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk kermaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Valuta etanoista suolaliemi pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja yrtit hakkeeksi.

Kuumenna grillipannulla oliiviöljyä ja paista ainekset siinä. Nosta etanat pieniin kippoihin ja kaada jokaiseen hiukan kermaa. Kuumenna niin, että kerma kiehuu kunnolla ja syö grillirieskojen kanssa.

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Riko muna sekaan ja kaada kerma jauhojen päälle koko ajan sekoittaen kunnes kulhossa on tasaisen kiinteä taikina.

Muotoile taikinasta ohuita rieskoja ja paista ne oliiviöljyn kanssa grilliparilalla tai laakealla grillipannulla. Käännä muutamia kertoja paistamisen kestäessä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!