Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

Himoitsetko etanoita? Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä!

Ainekset

  • 7 etanaa henkeä kohden
  • 1 tuore kurkku
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 4 dl smetanaa
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria
  • 30 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele etanat kylmässä vedessä. Kuullota kurkkukuutiot, piparjuuri ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Kaada kurkkukastike ja etanat uuninkestävään vuokaan tai lautaselle ja nostele etanat pinnalle. Ripottele päälle parmesaanijuustoa. Kuorruta 250-asteisessa uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia. Herkuttele paahdetun leivän tai patongin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!