Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen maalaissalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistettu pekoni ja uppomunat takaavat, että ranskalainen salaatti on ruokaisa.

Ainekset

  • 1 paketti (120 g) pekonia
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 2 friseesalaattia
  • 1 romainesalaatti

Tuoreyrtti-vinaigrette

  • ruohosipulia, kirveliä, meiramia, timjamia
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliivöljyä

Uppomunat

  • vettä
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Paista pekoni 150-asteisessa uunissa rapeaksi leivinpaperin päällä (noin 30 minuuttia).

Pese ja linkoa salaatit kuiviksi. Aseta tarjoiluastiaan.

Tee sitten yrttivinaigrette: hakkaa yrtit ja sekoita ne sinapin, punaviinietikan ja oliiviöjyn kanssa esim. lasitölkissä ravistaen.

Tee seuraavaksi uppomunat. Kaada laakea kattila puolilleen vettä ja lisää väkiviinaetikka. Kuumenna niin, että vesi kuplii mutta ei poreile. Riko munat astiaan ja kaada yhtä aikaa rohkeasti nopealla liikkeellä veteen ja anna kypsyä noin 3–4 minuuttia. Nosta uppomunat vedestä reikäkauhalla valumaan ritilälle.

Asettele salaatin päälle uppomunat ja vinaigrette. Lado päälle lopuksi pekonit.

Tarjoa.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti