Ranskalainen maalaissalaatti
Paistettu pekoni ja uppomunat takaavat, että ranskalainen salaatti on ruokaisa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 paketti (120 g) pekonia
- 1 ruukku tammenlehtisalaattia
- 2 friseesalaattia
- 1 romainesalaatti
Tuoreyrtti-vinaigrette
- ruohosipulia, kirveliä, meiramia, timjamia
- 1 tl dijoninsinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl oliivöljyä
Uppomunat
- vettä
- 4 kananmunaa
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Paista pekoni 150-asteisessa uunissa rapeaksi leivinpaperin päällä (noin 30 minuuttia).
Pese ja linkoa salaatit kuiviksi. Aseta tarjoiluastiaan.
Tee sitten yrttivinaigrette: hakkaa yrtit ja sekoita ne sinapin, punaviinietikan ja oliiviöjyn kanssa esim. lasitölkissä ravistaen.
Tee seuraavaksi uppomunat. Kaada laakea kattila puolilleen vettä ja lisää väkiviinaetikka. Kuumenna niin, että vesi kuplii mutta ei poreile. Riko munat astiaan ja kaada yhtä aikaa rohkeasti nopealla liikkeellä veteen ja anna kypsyä noin 3–4 minuuttia. Nosta uppomunat vedestä reikäkauhalla valumaan ritilälle.
Asettele salaatin päälle uppomunat ja vinaigrette. Lado päälle lopuksi pekonit.
Tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti