Ranskalainen maalaissalaatti

Paistettu pekoni ja uppomunat takaavat, että ranskalainen salaatti on ruokaisa.

Ainekset

  • 1 paketti (120 g) pekonia
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 2 friseesalaattia
  • 1 romainesalaatti

Tuoreyrtti-vinaigrette

  • ruohosipulia, kirveliä, meiramia, timjamia
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliivöljyä

Uppomunat

  • vettä
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Paista pekoni 150-asteisessa uunissa rapeaksi leivinpaperin päällä (noin 30 minuuttia).

Pese ja linkoa salaatit kuiviksi. Aseta tarjoiluastiaan.

Tee sitten yrttivinaigrette: hakkaa yrtit ja sekoita ne sinapin, punaviinietikan ja oliiviöjyn kanssa esim. lasitölkissä ravistaen.

Tee seuraavaksi uppomunat. Kaada laakea kattila puolilleen vettä ja lisää väkiviinaetikka. Kuumenna niin, että vesi kuplii mutta ei poreile. Riko munat astiaan ja kaada yhtä aikaa rohkeasti nopealla liikkeellä veteen ja anna kypsyä noin 3–4 minuuttia. Nosta uppomunat vedestä reikäkauhalla valumaan ritilälle.

Asettele salaatin päälle uppomunat ja vinaigrette. Lado päälle lopuksi pekonit.

Tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!