Jyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin
Tomaatit muuttuvat täyttämällä näppärästi suussasulaviksi herkuiksi.
4:lle
- 8 kpl kiinteää tomaattia
Täyte
- 1-2 rkl rypsiöljyä + voita
- 1 punasipuli
- 1 porkkana suikaleina
- 4 dl vettä
- 1 tl kasvisfondia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl Myllyn Paras Jyväpastaa
- 1 rkl sitruunamehua
- tomaattien sisusta
- ½ dl timjamia
- 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Leikkaa hattu tomaateilta ja koverra sisukset pois varovasti niin, että kuoret jää ehjiksi.
Paista silputtu sipuli ja suikaloitu porkkana öljy-voiseoksessa kasarissa. Lisää vesi, fondi ja pippuria, anna kiehahtaa. Lisää jyväpasta ja tomaattien koverretut sisukset, anna kiehua 5 minuuttia. silppua joukkoon timjamia. Jaa täyte tomaattien sisään, laita jokaisen tomattin keskelle pala vuohenjuustoa ”sydämeksi”. Aseta hatut paikoilleen Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 15-20 min.
Koristele timjamilla.
Vinkki: Sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi esim. kalalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa