Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin

Julkaistu 15.08.2014 08:32

Tomaatit muuttuvat täyttämällä näppärästi suussasulaviksi herkuiksi.

4:lle

  • 8 kpl kiinteää tomaattia

Täyte

  • 1-2 rkl rypsiöljyä + voita
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana suikaleina
  • 4 dl vettä
  • 1 tl kasvisfondia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl Myllyn Paras Jyväpastaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tomaattien sisusta
  • ½ dl timjamia
  • 200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

Leikkaa hattu tomaateilta ja koverra sisukset pois varovasti niin, että kuoret jää ehjiksi.

Paista silputtu sipuli ja suikaloitu porkkana öljy-voiseoksessa kasarissa. Lisää vesi, fondi ja pippuria, anna kiehahtaa. Lisää jyväpasta ja tomaattien koverretut sisukset, anna kiehua 5 minuuttia. silppua joukkoon timjamia. Jaa täyte tomaattien sisään, laita jokaisen tomattin keskelle pala vuohenjuustoa ”sydämeksi”. Aseta hatut paikoilleen Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla 15-20 min.

Koristele timjamilla.

Vinkki: Sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi esim. kalalle.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt kasvikset