Grillimestarit: Nuorallatanssijan unelma

grillimestarit_s1_eps_2_014_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden toisessa jaksossa Teresia Jokinen valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.

Kanavartaat

  • 400 g maustettuja broilerin pieniä fileitä (esim. Naapurin Maalaiskana mureutettu pikkufilee Korean Style)
  • 400 g maustettuja broilerin pieniä fileitä (esim. Naapurin Maalaiskana mureutettu pikkufilee Sweet Tomato)
  • 400 g maustettuja broilerin pieniä fileitä (esim. Naapurin Maalaiskana mureutettu pikkufilee Mojo Verde)
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria maun mukaan
  • limemehua
  • raastettua limen kuorta
  • spagettipastaa (varrastikuiksi)
  • öljyä

Munakoiso

  • 1 munakoiso
  • ripaus mustapippuria
  • öljyä
  • ½ dl paistettavaa juustoa raasteena

Tomaatti-herkkusienipaistos

  • 1 iso pihvitomaatti
  • 150 g herkkusieniä
  • 2 tl sokeria
  • kevätsipulia pilkottuna
  • tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa maun mukaan
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • öljyä

Cola-kastike

  • 1 dl colajuomaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chili
  • ripaus suolaa
  • ½ limen mehu

Valmistusohje

Ota kanat pakkauksista lautaselle. Ripottele päälle suolaa, pippuria, raastettua limen kuorta ja limen mehua. Anna hetken maustua. Leikkaa kanoista vartaaseen sopivia paloja ja pujota palat varrastikkuihin (tässä spagetti) siten, että eri makuja (Korean Style, Sweet Tomato, Mojo Verde) tulee jokaiseen vartaaseen. Jätä vartaat vielä maustumaan.

Viipaloi munakoiso pitkittäin ja tee siivujen päälle poikittaisia viiltoja. Hiero viipaleisiin öljyä ja ripottele päälle hiukan mustapippuria. Laita munakoisoviipaleet grilliin ja kääntele niitä, kunnes viipaleet ovat saaneet molemmille puolille väriä. Nosta viipaleet lautaselle. Raasta Halla-juustoa valmiiksi myöhempää käyttöä varten.

Pilko iso pihvitomaatti ja laita tomaattimurska grillille öljyttiin vuokaan. Lisää vuokaan pilkotut herkkusienet, kevätsipulit, hienonnetut timjamit, murskattu valkosipulin kynsi, sokeria, suolaa ja valkoviiniä. Jätä paistos kypsymään.

Laita kastikekulhoon colajuomaa, limen mehua, murskattu valkosipulinkynsi, chiliä ja suolaa. Jätä kastike grillille muhimaan.

Nosta maustuneet kanavartaat grillille kypsymään. Laita munakoisoviipaleet myös hetkeksi grillille lämpiämään ja ripottele hetken päästä niille Halla-juustoraastetta.

Nosta munakoisoviipaleet lautaselle ja ripottele päälle vielä loput juustoraasteet. Asettele päälle kypsät kanavartaat, lisää oheen tomaatti-herkkusienipaistos ja kaiken tämän päälle ripaus cola-kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!