Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)
Grillimestarit-kauden kahdeksannessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Valkosipuli-kaali-porkkanamuhennos
- 2 porkkanaa
- 1 kyssäkaali
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5-2 dl kuohukermaa
- öljyä
- ruohosipulia
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ruskistettu hasselpähkinävoi
- 100 g kirnuvoita
- 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
- hiukan limemehua
- ripaus suolaa
Suolakurkkupavut
- 100 g vihreitä papuja
- 2 suolakurkkua
- 2 dl suolakurkkulientä
- timjamin oksa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lohifilee
- 1 pkt Tuore kirjolohifilee/perhepakkaus
- kirnuvoita
- limen mehu ja raastettu kuori
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Kuori ja pilko porkkanat ja kyssäkaali muhennosta varten. Laita öljytty pannu grilliin ja anna sen kuumentua. Lisää murskattu valkosipuli ja anna valkosipulin hetken kuullottua. Laita kasvikset pataan, lisää suolaa ja mustapippuria. Anna kasvisten kypsyä. Lisää myöhemmin kuohukermaa ja ruohosipulit pannulle. Anna hautua.
Laita kirnuvoi pataan sulamaan. Lisää hasselpähkinärouhe ja purista päälle hieman limen mehua. Ota grillistä pois ja aseta sivuun odottamaan suolakurkkupapujen valmistumista.
Siisti pavut leikkaamalla pois papujen päät. Laita suolakurkkulientä ja timjamin oksa pannuun ja lämmitä grillissä. Lisää pavut ja anna niiden kypsyä. Pilko kypsät pavut ja suolakurkut. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
Tee viillot kalafileisiin ja mausta kalat suolalla ja limemehulla. Laita pannu kuumenemaan grillille kalan paistamista varten. Paista kirnuvoissa ja lisää limen raastettua kuorta.
Grillaa annoksen koristeeksi sydänsalaatin ja limen puolikkaat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"