Grillimestarit: Piemonten Saimaan tuore (via Göteborg)

grillimestarit_s1_eps_8_018_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden kahdeksannessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Valkosipuli-kaali-porkkanamuhennos

  • 2 porkkanaa
  • 1 kyssäkaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5-2 dl kuohukermaa
  • öljyä
  • ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ruskistettu hasselpähkinävoi

  • 100 g kirnuvoita
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • hiukan limemehua
  • ripaus suolaa

Suolakurkkupavut

  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 suolakurkkua
  • 2 dl suolakurkkulientä
  • timjamin oksa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lohifilee

  • 1 pkt Tuore kirjolohifilee/perhepakkaus
  • kirnuvoita
  • limen mehu ja raastettu kuori
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Kuori ja pilko porkkanat ja kyssäkaali muhennosta varten. Laita öljytty pannu grilliin ja anna sen kuumentua. Lisää murskattu valkosipuli ja anna valkosipulin hetken kuullottua. Laita kasvikset pataan, lisää suolaa ja mustapippuria. Anna kasvisten kypsyä. Lisää myöhemmin kuohukermaa ja ruohosipulit pannulle. Anna hautua.

Laita kirnuvoi pataan sulamaan. Lisää hasselpähkinärouhe ja purista päälle hieman limen mehua. Ota grillistä pois ja aseta sivuun odottamaan suolakurkkupapujen valmistumista.

Siisti pavut leikkaamalla pois papujen päät. Laita suolakurkkulientä ja timjamin oksa pannuun ja lämmitä grillissä. Lisää pavut ja anna niiden kypsyä. Pilko kypsät pavut ja suolakurkut. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Tee viillot kalafileisiin ja mausta kalat suolalla ja limemehulla. Laita pannu kuumenemaan grillille kalan paistamista varten. Paista kirnuvoissa ja lisää limen raastettua kuorta.

Grillaa annoksen koristeeksi sydänsalaatin ja limen puolikkaat.

Parhaat ruokaohjelmat