Grillimestarit: Grillimestarin vapaapäivä
Grillimestarit-kauden toisessa jaksossa Risto Mikkola valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Friteeratut sienet ja kanafileet
- 6 kpl tuoreita sieniä
- 1 pkt maalaiskana ohut fileepihvi Korean Style
- spagettijauhoa
- 2 kananmunaa
- 1 plo rypsiöljyä
- rosmariinia
- suolaa
Spagettijauho
- spagettia
Munakoisokastike
- 1 munakoiso
- ½ sitruunan mehu
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Cola-siirappi
- 2 dl Colajuomaa
- 1 pilkottu chilipalko
- suolaa
Grillikana
- 400 g maustettuja broilerin pieniä fileitä (esim. Naapurin Maalaiskana mureutettu pikkufilee Sweet Tomato)
- 400 g maustettuja broilerin pieniä fileitä (esim. Naapurin Maalaiskana mureutettu pikkufilee Mojo Verde)
Tomaatti-juustoveneet
- 1 pihvitomaatti
- 1 pkt vuohen grand reserve -juustoa
Valmistusohje
Riko kulhoon 2 kananmunaa ja vispaa munien rakenne rikki. Katkaise spagettinippu kolmeen osaan ja jauha ne tehosekoittimessa spagettijauhoksi. Laita jauhot kulhoon.
Suolaa sienet. Pyörittele sieniä ensin spagettijauhossa, sen jälkeen kananmunaseoksessa ja vielä kerran jauhoissa. Ota paketista 2 fileepihviä ja paneroi ne samalla tavalla kuin sienet.
Kaada grillipannuun pullo rypsiöljyä ja laita pannu grilliritilän päälle kiehumaan. Kun öljy on kiehuvaa, friteeraa sienet ja kanafileet öljyssä pienissä erissä. Friteeraa öljyssä myös pari rosmariinin oksaa. Poista pannu grillistä, kun kaikki on friteerattu.
Leikkaa munakoiso 4 osaan ja laita ne grilliritilän päälle grilliin. Kääntele munakoisoja grillissä. Ota kypsät munakoisot pois grillistä. Poista munakoisoviipaleista kuori ja laita hedelmäliha tehosekoittimeen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla, valkosipulilla ja sitruunamehulla. Sekoita tehosekoittimessa raaka-aineet keskenään.
Kaada kattilaan colaa. Laita kattila grilliin. Anna kiehua noin 20 min. Mausta siirappi chilillä ja suolalla. Anna kiehua vielä hetki.
- Ota paketista 4 kappaletta Sweet Tomato ja Mojo Verde kanafileetä. Laita fileet grilliin ja grillaa ne kypsiksi.
- Leikkaa pihvitomaatti kuuteen osaan. Poista lohkoista hedelmäliha. Laita tomaattiveneet hetkeksi grilliin. Kun ne ovat hieman pehmenneet poista ne grillistä.
- Leikkaa vuohenjuustosta 4 viipaletta ja laita ne grilliin. Kääntele viipaleita grillissä ja poista ne, kun ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"