MasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Ainekset
- 6 kpl Punaisia terttutomaatteja
- 3 kpl Vihreää terttutomaattia
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 3 kpl Mietoa chiliä
- 1 kpl Punasipuli (käy myös keltasipuli tai salottisipuli)
- 5 kpl Valkosipulin kynttä
- 4 rkl Tomaattipyreetä
- 4 cm Pala inkivääriä
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Kalakastiketta
- 2 rkl Ruskeaa ruokosokeria
- 1 kpl Lime
- 0,5 pnt Thaibasilika
- Korianteria koristeeksi
- 1 tl Sichuanpippuria
- 2-3dl Kantarelleja
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Paahda terttutomaatit sekä yksi chili grillissä.
Pilko kutteriin sipuli, valkosipuli, kuorittu ja pilkottu sitruunaruoho, kuorittu inkivääri, kaksi chiliä ilman siemeniä, oliiviöljyä, kalakastiketta, sokeria ja puolikkaan limen mehu ja puoli punttia thaibasilikaa ja aja silpuksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Riko huhmareessa sichuanpippuria pieneksi.
Pilko kantarellit ja paahda kuumalla pannulla.
Laita paahtuneet tomaatit ja chili tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Siirrä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, rouhittu sichuanpippuri ja keitä hieman kasaan.
Siirrä keitto takaisin tehosekoittimeen. Lisää ajettu maustetahna ja aja tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Mausta kanttarellit suolalla ja pippurilla. Siivilöi keitto.
Kaada keitto lautaselle, laita keskelle paahtuneet kanttarellit, koristele korianterin lehdellä ja limeen viipaleella. Päälle voi laittaa myös raastettua limeen kuorta, sormisuolaa ja halutessa kookoskermavaahtoa. Kookosmaito/-kerma sopii myös suoraan keiton sekaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa