Grillimestarit: Back to Bali

grillimestarit_s1_eps_5_011_annoskuvat_risto_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Riisinuudelit

  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 1 pkt riisinuudeleita

Grillatut palsternakat

  • 2 palsternakkaa
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • minttua
  • lehtipersiljaa
  • suolaa

Aasialainen perunalettu

  • 5 pientä perunaa
  • korianteria
  • ½ punainen chilipalko
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Wok

  • ½ punainen chilipalko
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl roseeviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 5 tuoreita sientä
  • 4 kevätsipulin vartta
  • kourallinen sokeriherneenpalkoja
  • cashew pähkinöitä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • Kanat
  • 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
  • 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)

Smetanakastike

  • 3 rkl smetanaa
  • chilimaustetta
  • kevätsipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kaada kasariin vesi ja laita kasari grilliin. Kaada vuokaan vettä ja laita riisinuudelit veteen pehmenemään. Kun nuudelit ovat pehmeitä, poista vesi ja laita nuudelit kasariin kiehumaan.

Leikkaa palsternakka kahteen osaan. Levitä öljyä palojen päälle. Laita palat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kääntele paloja silloin tällöin. Ota kypsät palsternakat pois grillistä ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hakattua minttua ja lehtipersiljaa sekä suolaa. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Raasta perunat. Puristele ylimääräinen neste perunaraasteesta pois. Laita raaste kulhoon, Pilko korianteri ja ½ chili, lisää kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Lisää kulhoon kananmunan keltuainen ja punaviinietikka. Sekoita. Laita pieni paistinpannu grilliin kuumenemaan. Lorauta öljyä pannulle. Kun pannu on kuuma lisää perunaletun ainekset pannulle. Kun perunalettu on toiselta puolelta valmis, käännä lettu toisin päin.

Laita isohko kasari grilliin kuumenemaan. Lisää kasariin oliiviöljyä, pilkottu chili, tomaattipyre, roseeviini, pilkotut valkosipulinkynnet ja suola. Anna kastikkeen porista grillissä. Pilko porkkana sienet, kevätsipuli, sokeriherneet, cashew pähkinät ja lisää kaikki kasariin. Sekoita. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet lisää kasariin keitetyt riisinuudelit. Anna kasarin olla grillissä noin 2 min. 

Laita grilliin kypsymään 6 kpl kanatikkareita ja 4 kpl pikkufileetä ja 2 kpl paistileikkeitä (kanaduo).

Laita kulhoon smetana, chilimauste, oliiviöljy, pilkottu kevätsipuli ja suola. Sekoita.

 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!