Grillimestarit: Back to Bali
Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Riisinuudelit
- 1 l vettä
- suolaa
- 1 pkt riisinuudeleita
Grillatut palsternakat
- 2 palsternakkaa
- oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- minttua
- lehtipersiljaa
- suolaa
Aasialainen perunalettu
- 5 pientä perunaa
- korianteria
- ½ punainen chilipalko
- suolaa
- oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
Wok
- ½ punainen chilipalko
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ dl roseeviiniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 5 tuoreita sientä
- 4 kevätsipulin vartta
- kourallinen sokeriherneenpalkoja
- cashew pähkinöitä
- suolaa
- oliiviöljyä
- Kanat
- 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
- 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)
Smetanakastike
- 3 rkl smetanaa
- chilimaustetta
- kevätsipulia
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Kaada kasariin vesi ja laita kasari grilliin. Kaada vuokaan vettä ja laita riisinuudelit veteen pehmenemään. Kun nuudelit ovat pehmeitä, poista vesi ja laita nuudelit kasariin kiehumaan.
Leikkaa palsternakka kahteen osaan. Levitä öljyä palojen päälle. Laita palat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kääntele paloja silloin tällöin. Ota kypsät palsternakat pois grillistä ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Lisää oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hakattua minttua ja lehtipersiljaa sekä suolaa. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Raasta perunat. Puristele ylimääräinen neste perunaraasteesta pois. Laita raaste kulhoon, Pilko korianteri ja ½ chili, lisää kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Lisää kulhoon kananmunan keltuainen ja punaviinietikka. Sekoita. Laita pieni paistinpannu grilliin kuumenemaan. Lorauta öljyä pannulle. Kun pannu on kuuma lisää perunaletun ainekset pannulle. Kun perunalettu on toiselta puolelta valmis, käännä lettu toisin päin.
Laita isohko kasari grilliin kuumenemaan. Lisää kasariin oliiviöljyä, pilkottu chili, tomaattipyre, roseeviini, pilkotut valkosipulinkynnet ja suola. Anna kastikkeen porista grillissä. Pilko porkkana sienet, kevätsipuli, sokeriherneet, cashew pähkinät ja lisää kaikki kasariin. Sekoita. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet lisää kasariin keitetyt riisinuudelit. Anna kasarin olla grillissä noin 2 min.
Laita grilliin kypsymään 6 kpl kanatikkareita ja 4 kpl pikkufileetä ja 2 kpl paistileikkeitä (kanaduo).
Laita kulhoon smetana, chilimauste, oliiviöljy, pilkottu kevätsipuli ja suola. Sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku