Grillimestarit: Pikku-Teresan leike

grillimestarit_s1_eps_7_016_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden seitsemännessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Juurekset

  • 1 iso nauris
  • 8 maa-artisokkaa
  • öljyä
  • suolaa
  • paprikajauhetta

Sveitsinleike

  • 800 g porsaan ulkofilee
  • 150 g pistaasipähkinöitä
  • 100 g Vuohen Grand Reserve -juustoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • 1 kananmuna
  • kirnuvoita
  • öljyä

Punajuurikastike

  • 4-6 pientä etikkapunajuurta
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa maun mukaan

Grillattu sydänsalaatti

  • 2 sydänsalaattia

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi nauris. Leikkaa maa-artisokat lohkoiksi. Kaada ripaus öljyä juurespalojen päälle ja laita ne kypsymään grillille. Grillaa ja kääntele kunnes juurekset ovat saaneet hyvän värin. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Tee paneerausjauhe valmiiksi sveitsinleikettä varten. Kuori pistaasipähkinät ja jauha ne tehosekoittimessa jauheeksi. 

Tee punajuurikastike valmiiksi. Laita kaikki ainekset eli etikkapunajuuret, turkkilainen jugurtti, valkosipuli, hunaja, timjami ja suola tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada valmis kastike kulhoon.

Leikkaa porsaanfilee viipaleiksi ja nuiji ne leikkeiksi. Ripauta suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia leikkeiden päälle. Leikkaa juusto pitkiksi viipaleiksi. Käännä leikkeleet kahtia taskuiksi ja laita väliin muutama juustoviipale. Sido taskut grillitikuilla ja kääntele taskut pistaasijauhossa, kananmunassa ja vielä kerran pistaasijauhossa. Laita kirnuvoita ja öljyä pannuun kuumenemaan ja paista leikkeet.

Grillaa vielä lisukkeeksi sydänsalaatin puolikkaat.

Levitä lautaselle punajuurikastiketta, laita vihreyttä tuomaan grillatut sydänsalaatin lehdet, oheen vihannekset ja päälle sveitsinleike (poista tikut).

Parhaat ruokaohjelmat