Grillimestarit: Pikku-Teresan leike
Grillimestarit-kauden seitsemännessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Juurekset
- 1 iso nauris
- 8 maa-artisokkaa
- öljyä
- suolaa
- paprikajauhetta
Sveitsinleike
- 800 g porsaan ulkofilee
- 150 g pistaasipähkinöitä
- 100 g Vuohen Grand Reserve -juustoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tuoretta timjamia
- 1 kananmuna
- kirnuvoita
- öljyä
Punajuurikastike
- 4-6 pientä etikkapunajuurta
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa maun mukaan
Grillattu sydänsalaatti
- 2 sydänsalaattia
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi nauris. Leikkaa maa-artisokat lohkoiksi. Kaada ripaus öljyä juurespalojen päälle ja laita ne kypsymään grillille. Grillaa ja kääntele kunnes juurekset ovat saaneet hyvän värin. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
Tee paneerausjauhe valmiiksi sveitsinleikettä varten. Kuori pistaasipähkinät ja jauha ne tehosekoittimessa jauheeksi.
Tee punajuurikastike valmiiksi. Laita kaikki ainekset eli etikkapunajuuret, turkkilainen jugurtti, valkosipuli, hunaja, timjami ja suola tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada valmis kastike kulhoon.
Leikkaa porsaanfilee viipaleiksi ja nuiji ne leikkeiksi. Ripauta suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia leikkeiden päälle. Leikkaa juusto pitkiksi viipaleiksi. Käännä leikkeleet kahtia taskuiksi ja laita väliin muutama juustoviipale. Sido taskut grillitikuilla ja kääntele taskut pistaasijauhossa, kananmunassa ja vielä kerran pistaasijauhossa. Laita kirnuvoita ja öljyä pannuun kuumenemaan ja paista leikkeet.
Grillaa vielä lisukkeeksi sydänsalaatin puolikkaat.
Levitä lautaselle punajuurikastiketta, laita vihreyttä tuomaan grillatut sydänsalaatin lehdet, oheen vihannekset ja päälle sveitsinleike (poista tikut).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka