Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimestarit: Back to 80' smetanalohi

grillimestarit_s1_eps_6_018_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 23.06.2023 19:45

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden kuudennessa jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Smetanalohi

  • 1 tuore lohifilee
  • 2 dl smetana
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl savuchilitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • raastettua sitruunankuorta
  • öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tilliä hienonnettuna

Parsakaaali

  • 400 g parsakaalia
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Mustikka-fenkolisalaatti

  • 150 g pensasmustikkaa
  • ½ salottisipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ chili
  • 1 fenkoli
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • salaattia

Pinaattimuhennos

  • 1 ps pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • kirnuvoita
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Grillattu kurkku

  • ½ kurkku

Jäliruoka

  • Hasselpähkinätoska
  • 0,5 dl sokeria
  • hasselpähkinärouhetta
  • 50 g kirnuvoita
  • 2 rkl hunajaa

Kermaviilikastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.

Aseta lohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään. Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.

Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.

Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.

Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia. 

Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike. 

Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit