Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
Aseta lohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään. Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia.
Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.