Grillimestarit: Rakkauden letti
Grillimestarit-kauden seitsemännessä jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Lyttymaa-artisokka
- 600 g maa-artisokkaa
- oliiviöljyä
- suolaa
Etikkapunajuuret
- 8 etikkapunajuurta
- 1 rkl smetanaa
- 0,5 dl ruohosipulia
- 1 tl punaviinietikkaa
Grillattu nauris
- 1 nauris
- 50 g kirnuvoita
- oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- oreganoa
Letitetty porsaan ulkofilee
- 600 g porsaan ulkofilettä
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl giniä
Pistaasipähkinät
- kourallinen pistaasipähkinöitä
- rosmariinia
- oliiviöljyä
Rosmariini-pistaasipähkinät
- 50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1 rkl rosmariinia hakkeena
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Laita maa-artisokat kulhoon, pyörittele ne oliiviöljyssä ja lisää suola. Laita artisokat grillipannulle. Kun artisokat ovat kypsiä, poista ne grillipannulta. Painele veitsen lappeella maa-artisokat lyttyyn. Lisää päälle oliiviöljyä ja suolaa. Laita lytätyt maa-artisokat takaisin grillipannulle ja grillaa niitä hetki.
Laita punajuuret grillipannulle ja grillaa niitä noin 5 min. Poista punajuuret grillistä, leikkaa ne pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon. Lisää kulhoon smetana, ruohosipuli ja punaviinietikka. Sekoita aineet keskenään.
Kuori ja pilko nauris 6 osaan. Laita naurislohkot grilliin. Poista lohkot grillistä, kun ne ovat pehmeitä. Laita naurislohkot kasariin, lisää joukkoon kirnuvoi, suola, oregano ja sitruunamehu. Laita kasari vielä hetkeksi grilliin.
Leikkaa fileestä neljä noin 2 cm:n paksuista pihviä. Leikkaa jokaiseen pihviin pitkittäin kaksi viiltoa niin, että fileen toinen pää jää umpinaiseksi. Letitä pihvit ja sulje lettien päät grillivartailla. Hiero fileeseen mausteet ja laita grillipannulle. Kaada tilkka giniä lettien päälle ja liekitä. Kypsennä letit grillissä.
Kuori ja rouhi veitsellä pistaasipähkinät. Laita rouhe kulhoon. Lisää joukkoon rosmariini, öljy ja suola. Sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"