Laita maa-artisokat kulhoon, pyörittele ne oliiviöljyssä ja lisää suola. Laita artisokat grillipannulle. Kun artisokat ovat kypsiä, poista ne grillipannulta. Painele veitsen lappeella maa-artisokat lyttyyn. Lisää päälle oliiviöljyä ja suolaa. Laita lytätyt maa-artisokat takaisin grillipannulle ja grillaa niitä hetki.
Laita punajuuret grillipannulle ja grillaa niitä noin 5 min. Poista punajuuret grillistä, leikkaa ne pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon. Lisää kulhoon smetana, ruohosipuli ja punaviinietikka. Sekoita aineet keskenään.
Kuori ja pilko nauris 6 osaan. Laita naurislohkot grilliin. Poista lohkot grillistä, kun ne ovat pehmeitä. Laita naurislohkot kasariin, lisää joukkoon kirnuvoi, suola, oregano ja sitruunamehu. Laita kasari vielä hetkeksi grilliin.
Leikkaa fileestä neljä noin 2 cm:n paksuista pihviä. Leikkaa jokaiseen pihviin pitkittäin kaksi viiltoa niin, että fileen toinen pää jää umpinaiseksi. Letitä pihvit ja sulje lettien päät grillivartailla. Hiero fileeseen mausteet ja laita grillipannulle. Kaada tilkka giniä lettien päälle ja liekitä. Kypsennä letit grillissä.
Kuori ja rouhi veitsellä pistaasipähkinät. Laita rouhe kulhoon. Lisää joukkoon rosmariini, öljy ja suola. Sekoita.