Grillimestarit: Ylioppilasjuhlat
Grillimestarit-kauden ensimmäisessä jaksossa Risto Mikkola valmisti yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Munakoiso-sienipaistos
- 1 munakoiso
- 8 herkkusientä
- 2 rkl cola-salsakastiketta
- 4 viipaletta Juustoportti kirnuvoita
- oliiviöljyä
- suolaa
Grillattu punasipuli
- 1 punasipuli
- 1 rkl cola-salsakastiketta
Cola-siirappi
- 2 dl colauomaa
- 1 salottisipuli
- 3 rkl tomaattimurskaa
- 1 sitruuna
- lehtipersiljaa
- suolaa
- mustapippuria
Kirjolohirulla
- 1 tuore kirjolohifilee (sinkkupakkaus)
- 1 sitruunankuori
- kirnuvoita
- ruohosipulia
- mustapippuria
- suolaa
Fenkolisals
- ½ fenkoli
- ½ sitruunan mehu
- 8 basilikan lehteä
- mustapippuria
- suolaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Halkaise munakoiso 6 osaan ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoisojen ”itkeä” hetki. Voitele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne grilliin. Kun munakoisoviipaleet ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan, ota ne pois grillistä. Lisää viipaleiden päälle oliiviöljyä.
Halkaise sienet kahteen osaan tai anna olla kokonaisina. Laita sienet grilliin ritilän päälle.
Laita kokonainen punasipuli kuorineen grilliin ritilän päälle. Kun punasipuli on ollut grillissä noin 10 min., leikkaa se kahtia ja laita sipulin puolikkaat takaisin grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun leikkuupinta on saanut väriä, ota sipulit pois grillistä. Lisää puolikkaiden päälle hieman cola-salsakastiketta.
Kaada kasariin colaa. Pilko salottisipuli ja lehtipersilja. Lisää ne ja tomaattimurska kasariin colan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Laita kasari grilliin kiehumaan. Sekoita siirappia välillä. Lisää ½ sitruunan mehu siirappiin.
Leikkaa kirjolohifileestä suikaleita niin, että nahka lähtee pois. Laita suikaleet kulhoon. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja mustapippurilla. Pilko ruohosipuli ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Laita grillivuoan pohjalle 4 viipaletta kirnuvoita. Tee lohisuikaleista yksi iso rulla ja laita se voiviipaleiden päälle. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Laita vuoka grilliin. Kun kirjolohirulla on kypsä, leikkaa se puoliksi.
Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Purista päälle sitruunamehu. Lisää joukkoon pilkottu basilika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita ja anna maustua.
Pilko grillatut herkkusienet. Lisää ne munakoisoviipaleiden kanssa samaan kulhoon. Laita kulho grilliin kuumenemaan. Lisää kulhoon 4 viipaletta kirnuvoita ja 2 lusikallista cola-salsakastiketta. Sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku