Grillimestarit: Hilkka-mummon majoneesilohi
Grillimestarit-kauden kolmannessa jaksossa Risto Mikkola valmisti yllätysaaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Vuohenmaidossa haudutettu kvinoapuuro
- 1,5 dl kvinoaa
- 1,5 dl vuohenmaitoa
- suolaa
- mustapippuria
- 0,5 dl rypsiöljyä
- hunajaa
- rakuunaa
Pikamajoneesi
- 1 kananmuna
- 2 rkl Dijon sinappia
- 1 tl sokeria
- 3 dl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
Ryöpätyt ja paahdetut kurpitsansiemenet
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 2 dl vettä
- rosepippuria
Pikamajoneesi-kermaviilipavut
- vihreitä tuoreita papuja
- 2 rkl kermaviiliä
- 2 rkl pikamajoneesia
- ruohosipulia
- kevätsipulia
- suolaa
- mustapippuria
- vettä
- Hiillostunut Halla-juusto
- 1 pkt Halla-juustoa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- lehtipersiljaa
Majoneesi-kirjolohifileet
- 1 pkt tuore kirjolohifileeta
- suolaa
- pikamajoneesia
Valmistusohje
Kaada kasariin rypsiöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kun rypsiöljy kiehuu, lisää kvinoa. Sekoita. Lisää vuohenmaito. Anna kiehua grillissä kunnes kvinoa on kypsää. Lisää lopuksi hunaja ja silputtu rakuuna.
Riko kananmuna korkeaan kulhoon (esim. sauvasekoittimen mukana tullut). Lisää Dijon sinappi, sokeri, rypsiöljy, valkoviinietikka ja suola. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle ja käynnistä se. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös. Pikamajoneesi on valmis.
Kaada kasariin vettä ja lisää kurpitsansiemenet. Laita kasari grilliin. Kun kurpitsansiemenet ovat valmiit, siivilöi vesi pois. Öljyä pieni pannu rypsiöljyllä. Laita pannulle ryöpätyt kurpitsansiemenet. Laita pannu grilliin ja paahda siinä kurpitsansiemenet. Lisää lopuksi rosepippuria.
Leikkaa vihreiden papujen päät irti. Kaada kasariin vettä, laita kasari grilliin. Kun vesi kiehuu, ryöppää pavut vedessä. Nostele pavut pois vedestä ja laita ne kuumalle grillipannulle noin 5 minuutiksi.
Laita kulhoon kermaviili, pikamajoneesi, pilkottu ruohosipuli ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Lisää kulhoon vihreät pavut. Sekoita.
Leikkaa juusto viipaleiksi. Huuhtele viipaleet vedessä. Laita juustoviipaleet grilliin grillihiilien päälle. Anna olla siellä noin 2 min. Mausta juusto oliiviöljyllä, mustapippurilla ja lehtipersiljalla.
Ota pakkauksesta 2 kirjolohifileetä. Ripottele fileiden pinnalle suolaa. Leikkaa fileet kahteen annospalaan. Sudi kirjolohifileiden päälle pikamajoneesia. Ripottele päälle mustapippuria. Laita kirjolohifileet grilliin kypsymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku