Guacamole – avokadodippi
Harva kastike ja tahna on yhtä rakastettu kuin tämä. Tämä Meksikosta kotoisin oleva mole (kastike) maistuu nykyisin monelle suomalaiselle niin dippinä kuin esimerkiksi tacokastikkeenakin. Avokadossa on terveellistä rasvaa, jota voi nauttia ilman huonoa omaatuntoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 avokado
- ¼ kurkku
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 maustemitta hienonnettua valkosipulia
- 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise avokado. Poista kivi, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla. Kuori kurkku ja poista siemenet. Kuutioi. Hienonna valkosipuli.
2. Sekoita avokado, kurkku ja valkosipuli sekä ranskankerma. Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka