Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Guacamole – avokadodippi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Harva kastike ja tahna on yhtä rakastettu kuin tämä. Tämä Meksikosta kotoisin oleva mole (kastike) maistuu nykyisin monelle suomalaiselle niin dippinä kuin esimerkiksi tacokastikkeenakin. Avokadossa on terveellistä rasvaa, jota voi nauttia ilman huonoa omaatuntoa.

Neljälle

  • 1 avokado
  • ¼ kurkku
  • 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 maustemitta hienonnettua valkosipulia
  • 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise avokado. Poista kivi, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla. Kuori kurkku ja poista siemenet. Kuutioi. Hienonna valkosipuli.

2. Sekoita avokado, kurkku ja valkosipuli sekä ranskankerma. Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Guacamole