Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Eksoottinen salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pavunidut ja soija antavat salaatille aasialaisen vivahteen.

Neljälle-viidelle

  • 1 suuri kerä salaattia
  • 3 avokadoa
  • 1 prk pavunituja
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 sitruuna

Kastike

  • 9 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl aitoa soijaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti huolellisesti ja valuta. Kaada pavunidut lävikköön ja huuhtele ne juoksevassa vedessä, valuta talouspaperilla.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Pirskota päälle hieman sitruunamehua niin ne eivät tummu. Asettele avokadonpalat keskelle salaattivatia. Asettele salaatinlehtiä, valutettuja latva-artisokansydämiä, kuorittuja katkarapuja ja pavunituja vadille.

3. Sekoita kastike ja tarjoile se erillisestä kulhosta.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti