Eksoottinen salaatti

Pavunidut ja soija antavat salaatille aasialaisen vivahteen.

Neljälle-viidelle

  • 1 suuri kerä salaattia
  • 3 avokadoa
  • 1 prk pavunituja
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 sitruuna

Kastike

  • 9 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl aitoa soijaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti huolellisesti ja valuta. Kaada pavunidut lävikköön ja huuhtele ne juoksevassa vedessä, valuta talouspaperilla.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Pirskota päälle hieman sitruunamehua niin ne eivät tummu. Asettele avokadonpalat keskelle salaattivatia. Asettele salaatinlehtiä, valutettuja latva-artisokansydämiä, kuorittuja katkarapuja ja pavunituja vadille.

3. Sekoita kastike ja tarjoile se erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!