Eksoottinen salaatti
Pavunidut ja soija antavat salaatille aasialaisen vivahteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 1 suuri kerä salaattia
- 3 avokadoa
- 1 prk pavunituja
- 1 prk latva-artisokansydämiä
- 300 g kuorellisia katkarapuja
- 1 sitruuna
Kastike
- 9 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl aitoa soijaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatti huolellisesti ja valuta. Kaada pavunidut lävikköön ja huuhtele ne juoksevassa vedessä, valuta talouspaperilla.
2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Pirskota päälle hieman sitruunamehua niin ne eivät tummu. Asettele avokadonpalat keskelle salaattivatia. Asettele salaatinlehtiä, valutettuja latva-artisokansydämiä, kuorittuja katkarapuja ja pavunituja vadille.
3. Sekoita kastike ja tarjoile se erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka