Guacamole
Guacamole on avokadoseos, joka on tullut tutuksi tex mex -ruoasta. Se sopii myös moneen muuhun, kuten grilliruoan kumppaniksi tai dippikastikkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 avokadoa
- ½ rkl puristettua sitruunamehua
- halutessasi, 2 tomaattia
- 1 pieni keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tabascoa
- halutessasi, tuoretta korianteria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen, kuori ja kuutioi ne hienosti. Hienonna korianteri.
2. Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla yhdessä sitruunamehun kanssa. Ellet tarjoile guacamolea heti, säästä kivet.
3. Lisää seokseen sipuli, halutessasi tomaatti ja korianteri, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.
4. Laita guacamole kylmään avokadokivien kera, ellet tarjoile sitä heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka