Guacamole on avokadoseos, joka on tullut tutuksi tex mex -ruoasta. Se sopii myös moneen muuhun, kuten grilliruoan kumppaniksi tai dippikastikkeeksi.

Neljälle

  • 2 avokadoa
  • ½ rkl puristettua sitruunamehua
  • halutessasi, 2 tomaattia
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tabascoa
  • halutessasi, tuoretta korianteria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen, kuori ja kuutioi ne hienosti. Hienonna korianteri.

2. Halkaise avokadot, poista kivet, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla yhdessä sitruunamehun kanssa. Ellet tarjoile guacamolea heti, säästä kivet.

3. Lisää seokseen sipuli, halutessasi tomaatti ja korianteri, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla, pippurilla ja parilla tipalla tabascoa.

4. Laita guacamole kylmään avokadokivien kera, ellet tarjoile sitä heti.

Tuoreimmat aiheesta

Guacamole