Gulassi
Julkaistu
Tämä on mainio pata, kun ruokailijoita on useita. Jos haluat padasta ruokaisamman, keitä mukana muutama kuutioitu peruna.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- n. 1,5 kg naudan patalihoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuminansiemeniä
- n. 5 dl lientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella, kääntele siinä lihapalat ja ruskista ne voissa pannussa. Laita lihat pataan.
2. Lohko sipuli, ruskista kevyesti ja laita pataan.
3. Lisää loput ainekset ja kaada päälle lientä niin että ainekset lähes peittyvät. Keitä hiljalleen kannen alla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"