Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea chili con carne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä retroruoka on taas suosittua. Tässä on nopea muunnelma valmiiden purkkipapujen kera. Alkuperäisreseptissä käytetään kuivattuja papuja, jotka vaativat pitkän keittoajan.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg sika-nautajauhelihaa
  • 2 keltasipulia, lohkoina
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 1 naudanlihaliemikuutio + 1 dl vettä
  • 2 prk tomaattimurskaa chilillä à 500 g
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 isoa prk valkoisia papuja

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha erissä, laita pataan.

2. Ruskista sipuli kevyesti, lisää pataan.

3. Suolaa ja lisää muut ainekset paitsi pavut. Keitä pataa hiljalleen vähintään 1 tunti.

4. Kääntele mukaan pavut, kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Chili