Vatkuli eli kalopsi on kotiruoan klassikko.

Neljälle

  • 800 g naudan etuselkää
  • 2 rkl voita
  • 4 porkkanaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 cm paloiksi. Ruskista ne erissä paistinpannussa ja laita pataan. Ruskista myös porkkanat ja sipulit ja laita ne mausteiden kera pataan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.

2. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Kuumenna vatkuli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykepunajuurien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata