Vatkuli

Vatkuli eli kalopsi on kotiruoan klassikko.

Neljälle

  • 800 g naudan etuselkää
  • 2 rkl voita
  • 4 porkkanaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 cm paloiksi. Ruskista ne erissä paistinpannussa ja laita pataan. Ruskista myös porkkanat ja sipulit ja laita ne mausteiden kera pataan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.

2. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Kuumenna vatkuli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykepunajuurien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!