Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sianlihamakkarapata kaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mehevä pata, joka saa hienoa makua kuminansiemenistä. Voit muunnella pataa valitsemalla toisenlaista makkaraa.

Neljälle

  • 4-6 raakaa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia, suikaleina
  • suolaa
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 dl portteria tai muuta olutta
  • 2 dl lientä
  • 500 g sianlihamakkaraa
  • ½ dl persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Lado perunat ja kaali pataan kerroksittain.

2. Mausta, kaada päälle portteri ja liemi niin että ainekset peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 15 minuuttia.

3. Keitä makkara valmiiksi toisessa kattilassa, viipaloi ja lisää pataan. Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata