Sianlihamakkarapata kaalin kera
Julkaistu
Tämä on mehevä pata, joka saa hienoa makua kuminansiemenistä. Voit muunnella pataa valitsemalla toisenlaista makkaraa.
Neljälle
- 4-6 raakaa perunaa
- n. 500 g keräkaalia, suikaleina
- suolaa
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 dl portteria tai muuta olutta
- 2 dl lientä
- 500 g sianlihamakkaraa
- ½ dl persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Lado perunat ja kaali pataan kerroksittain.
2. Mausta, kaada päälle portteri ja liemi niin että ainekset peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 15 minuuttia.
3. Keitä makkara valmiiksi toisessa kattilassa, viipaloi ja lisää pataan. Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku