Ruotsalainen kalopsi

Kalopsin eli palapaistin salat olemme aikoinaan oppineet ruotsalaisilta. Ja onhan tämä pohjoismaisille ihmisille sopivaa ruokaa, lämmittävää ja lohduttavaa. Ja vain paranee seuraavana päivänä lämmitettynä.

Neljälle

  • 1 kg naudanpaistia
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 3-4 rkl vehnäjauhoa
  • 2 isoa porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia lohkoina
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha sopiviksi paloiksi ja ruskista ne pannussa kauttaaltaan. Siirrä lihat pataan, sirottele jauhot päälle ja kääntele kunnolla. Lisää mausteet ja vihannekset, murenna liemikuutio joukkoon ja kaada päälle puolet vedestä.

2. Keitä hiljaa kannen alla noin 1 - 1,5 tuntia. Ohenna vedellä keittämisen aikana ja tarkista mausteutus. Tarjoile perunasoseen ja etikkapunajuurien.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!