Ruotsalainen kalopsi
Kalopsin eli palapaistin salat olemme aikoinaan oppineet ruotsalaisilta. Ja onhan tämä pohjoismaisille ihmisille sopivaa ruokaa, lämmittävää ja lohduttavaa. Ja vain paranee seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg naudanpaistia
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 3-4 rkl vehnäjauhoa
- 2 isoa porkkanaa siivuina
- 2 sipulia lohkoina
- 1 lihaliemikuutio
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl vettä
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha sopiviksi paloiksi ja ruskista ne pannussa kauttaaltaan. Siirrä lihat pataan, sirottele jauhot päälle ja kääntele kunnolla. Lisää mausteet ja vihannekset, murenna liemikuutio joukkoon ja kaada päälle puolet vedestä.
2. Keitä hiljaa kannen alla noin 1 - 1,5 tuntia. Ohenna vedellä keittämisen aikana ja tarkista mausteutus. Tarjoile perunasoseen ja etikkapunajuurien.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku