Kiinalaiset leijonanpäät
Nimensä pyörykät ovat kenties saaneet siksi, että ne ovat aika suuria. Oikein meheviä ja maukkaita ne ovat myös.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 500 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 2 dl purjosuikaleita
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1,5 rkl maizenaa
- 2 rkl lientä
- 1 vatkattu muna
- suolaa ja valkopippuria
Keittämiseen
- ½ keräkaali suikaleina
- 1,5 dl kanalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 pala inkivääriä
- sherryä
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Muotoile isoja pyöryköitä ja ruskista ne hyvin kauttaaltaan öljyssä pannulla.
2. Laita kaalisuikaleet pataan ja nosta lihapullat päälle. Sekoita kanaliemi, soija ja sokeri ja kaada pataan. Lisää myös inkiväärinpalanen ja tilkka sherryä. Keitä hiljaa kannen alla 45-50 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti