Kalopsi keitetyillä perunoilla
Sana kalopsi on peräisin englanninkielisestä sanasta collop, joka tarkoittaa pientä lihapalaa. Valmistamme siis lihapataa! Erittäin hyvää keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1½ kg naudan keittolihaa
- 8 maustepippuria
- 3 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 1 litra lihalientä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat ja leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi.
2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla. Ruskista kuutiot pienissä erissä paistinpannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista sipulit ja porkkanat paistinpannulla ja lisää pataan.
3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja lisää lihaliemi, maustepippurit ja laakerinlehti. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"