Kalopsi keitetyillä perunoilla

Sana kalopsi on peräisin englanninkielisestä sanasta collop, joka tarkoittaa pientä lihapalaa. Valmistamme siis lihapataa! Erittäin hyvää keitettyjen perunoiden kanssa.

4 annosta

  • 1½ kg naudan keittolihaa
  • 8 maustepippuria
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 litra lihalientä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat ja leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi.

2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla. Ruskista kuutiot pienissä erissä paistinpannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista sipulit ja porkkanat paistinpannulla ja lisää pataan.

3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja lisää lihaliemi, maustepippurit ja laakerinlehti. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.