Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera
Tämä ruokalaji näyttää sekä hienostuneelta että herkulliselta eikä sitä ole kovin vaikea valmistaa.
Neljälle
- 4 nieriäfileetä (à n. 200 g)
- 200 g pakastettua lehtipinaattia
- 4 voitaikinalevyä (pakaste)
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl hienonnettua keltasipulia
- voita paistamiseen ja voiteluun
- 2 rkl vettä
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
- sitruunaa ja tilliä
Valmistusohje
1. Hienonna pinaatti karkeasti. Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja paista hetken ilman että sipuli saa väriä. Lisää pinaatti, muskotti, suola ja pippuri sekä vesi. Höyrytä kannen alla muutama minuutti. Laita seos lautaselle ja jäähdytä.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa fileet neljäksi pitkäksi suikaleeksi. Voitele uuninkestävä vuoka. Kiedo kalasuikaleet neljäksi renkaaksi, nahkapuoli sisäänpäin. Mausta suolalla.
3. Leikkaa voitaikinalevyt 5 cm levyisiksi suikaleiksi niin että ne ovat tarpeeksi pitkiä ulottuakseen kalojen ympärille. Penslaa voitaikina keltuaisella ja kääri kalojen ympärille voideltu puoli ulospäin. Täytä renkaat kylmällä pinaatilla ja paista uunissa 12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku