Graavatut silakat perunalla
Graavatut silakat pitää valmistella pari päivää ennen syömistä, mutta tarjoilupäivänä sinun tarvitsee vain laittaa ruoka esille – täydellistä pitoruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 1 l vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 3 rkl suolaa
Chilikastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl ketsuppia
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl kuivaa sherryä
- jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- 2 uuniperunaa
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Vedä fileistä nahka pois ja puolita fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen, laita astia kylmään yön yli.
2. Päivä 2: Nosta silakat liemestä ja valuta, laita ne kulhoon. Sekoita chilikastikkeen ainekset ja kaada kastike silakoille niin, että ne peittyvät. Laita kylmään yön yli.
3. Päivä 3: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa uuniperunat vajaan sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Penslaa ne öljyllä ja laita leivinpaperille pellille, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä perunaviipaleita uunissa n. 30 minuuttia. Asettele perunat lautasille silakoiden kera, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku