Kanapyttipannu
Laita maukas pyttipannu kanasta ja vihanneksista. Jos sinulla on kiire, käytä pakastettuja sekavihanneksia. Jos muusta ruoanlaitosta jää ylimääräistä kanaa, pyttipannu on oiva ruoka tähteistä tehtäväksi. Muuten kannattaa valita valmiiksi kuutioitua, pakastettua kanaa tai valmiiksi grillattua kanaa. Mangochutney on oiva lisuke.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kypsää kanafileetä tai kokonainen grillattu broileri
- 1 pieni purjo
- 4 keskikokoista perunaa
- 1 iso porkkana
- 1 palsternakka
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- ½ rkl voita
- ½ rkl neutraalia öljyä
- 1 tl suolaa
- jauhettua valkopippuria
- mangochutneytä
Valmistusohje
1. Kuutioi juurekset, kasvikset ja kana pieniksi kuutioiksi.
2. Paista purjo, porkkana, peruna ja palsternakka voi-öljyseoksessa kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmeitä. Lisää paprika ja kesäkurpitsa. Kana lisätään loppuvaiheessa lämpiämään.
3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile chutneyn kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"