Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hyvin varustetuista ruokakaupoista saat ostaa valmiiksi riimisuolattua häränrintaa. Ennen se oli arkiruokaa, nykyisin sitä tarjoillaan hienoissa ravintoloissa.

Neljälle

  • 500 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 tl rapsiöljyä

Sinappi-kirvelikastike

  • 4 dl vasikanlientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista palsternakat ja suikaloi ne. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Pirskota päälle öljyä.

2. Viipaloi häränrinta ja kuumenna siivut liemessä. Pidä lämpimänä.

3. Sinappi-kirvelikastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lientä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta sinapilla, kirvelillä, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta