Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa
Hyvin varustetuista ruokakaupoista saat ostaa valmiiksi riimisuolattua häränrintaa. Ennen se oli arkiruokaa, nykyisin sitä tarjoillaan hienoissa ravintoloissa.
Neljälle
- 500 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
- 2 palsternakkaa
- 2 tl rapsiöljyä
Sinappi-kirvelikastike
- 4 dl vasikanlientä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl sinappia
- 2 tl kuivattua kirveliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista palsternakat ja suikaloi ne. Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Pirskota päälle öljyä.
2. Viipaloi häränrinta ja kuumenna siivut liemessä. Pidä lämpimänä.
3. Sinappi-kirvelikastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lientä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Mausta sinapilla, kirvelillä, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti