Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohipihvit ja piparjuurimuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullisia yrttisiä lohipihvejä piparjuurimuusin kanssa.

Ainekset

  • 700 g lohta fileenä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl suolaa

Muusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • vettä
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna kala kylmänä esimerkiksi monitoimikoneessa, lisää muna sekä kerma ja mausta seos yrteillä, kapriksilla ja suolalla.

Sekoita muutaman kerran voimakkaasti ja muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne mehevän kypsiksi joko uunissa tai pannulla.

Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito-voiseos ja mausta muusi piparjuurella ja suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapihvit