Lohipihvit ja piparjuurimuusi
Kokeile herkullisia yrttisiä lohipihvejä piparjuurimuusin kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 700 g lohta fileenä
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl suolaa
Muusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- vettä
- 2,5 dl maitoa
- 25 g voita
- 1 rkl piparjuurta raastettuna
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna kala kylmänä esimerkiksi monitoimikoneessa, lisää muna sekä kerma ja mausta seos yrteillä, kapriksilla ja suolalla.
Sekoita muutaman kerran voimakkaasti ja muotoile seoksesta pihvejä ja paista ne mehevän kypsiksi joko uunissa tai pannulla.
Keitä kuoritut perunat vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito-voiseos ja mausta muusi piparjuurella ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti