Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea kääretorttu vadelmahillolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä torttu valmistuu nopeasti ja siitä tulee vain maukkaampi jos se saa vetäytyä hieman. Mutta vahdi uunia tarkoin! Ohut taikinalevy palaa helposti.

10-12 viipaleeseen

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl kahvikermaa

Täyte

  • 2 dl vadelmahilloa
  • halutessasi, hieman voisulaa
  • hieman kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipannulle, penslaa se halutessasi voisulalla.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, lisää sitten kerma. Levitä taikina uunipannulle. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.

3. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille kun olet ottanut sen uunista ja vedä pois paistopaperi. Levitä päälle hillo ja kääri torttu rullalle, laita se jäähtymään sauma alaspäin.

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu