Häränhäntiä viinissä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- reilu 1 kg häränhäntää paloina
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 salottisipulia
- pala varsiselleriä
- 1 rasia herkkusieniä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 4 dl punaviiniä
- n. 8 dl voimakasta lihalientä
- 1 rkl tomaattisosetta
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Poista hännästä suurimmat rasvat pois pienellä veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä hännät vehnäjauhoissa ja paista tilkassa öljyä ruskeiksi joka puolelta. Nosta hännät pois pannulta.
Kuori sipuli ja hienonna sellerin sekä herkkusienten kera. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti. Kuullota vihannekset ja sienet kattilassa tomaattipyreen kera. Lisää joukkoon nesteet ja häntäpalat. Lisää mausteeksi vielä timjamin oksia ja laakerin lehti. Anna häntien hautua miedolla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku