Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränhäntiä viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • reilu 1 kg häränhäntää paloina
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 salottisipulia
  • pala varsiselleriä
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 dl punaviiniä
  • n. 8 dl voimakasta lihalientä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista hännästä suurimmat rasvat pois pienellä veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyöritä hännät vehnäjauhoissa ja paista tilkassa öljyä ruskeiksi joka puolelta. Nosta hännät pois pannulta.

Kuori sipuli ja hienonna sellerin sekä herkkusienten kera. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti. Kuullota vihannekset ja sienet kattilassa tomaattipyreen kera. Lisää joukkoon nesteet ja häntäpalat. Lisää mausteeksi vielä timjamin oksia ja laakerin lehti. Anna häntien hautua miedolla lämmöllä noin 2-2,5 tuntia. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Häränhäntä