Häränhäntäkeitto

Tämä on pitkään keitettävä ruoka, joka hoitaa itse itsensä. Valmista mielellään keiton pohja päivää ennen tarjoilua, niin siitä tulee vielä maukkaampi.

Neljälle

  • 1 häränhäntä paloina
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 l vettä
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 purjo
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 6 kokonaista valkopippuria

Valmistusohje

1. Mausta häränhäntä ja ruskista se voimakkaasti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuori ja viipaloi 2 porkkanaa, 1 palsternakka ja puolikas purjo. Lisää ne kattilaan yhdessä laakerinlehtien, timjamin ja pippurien kanssa.

2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista. Siihen menee 2-4 tuntia. Voit myös keittää soppaa uunissa 150 asteessa.

3. Nosta lihat kattilasta ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Poimi lihat luista ja hienonna. Laita ne takaisin siivilöityyn liemeen. Näin pitkälle voit valmistella keiton etukäteen.

4. Kuori rasva keiton pinnalta ja kuumenna keitto. Hienonna loput vihannekset ja keitä niitä keitossa 4-5 minuuttia. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.