Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränhäntäkeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on pitkään keitettävä ruoka, joka hoitaa itse itsensä. Valmista mielellään keiton pohja päivää ennen tarjoilua, niin siitä tulee vielä maukkaampi.

Neljälle

  • 1 häränhäntä paloina
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 l vettä
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 purjo
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 6 kokonaista valkopippuria

Valmistusohje

1. Mausta häränhäntä ja ruskista se voimakkaasti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuori ja viipaloi 2 porkkanaa, 1 palsternakka ja puolikas purjo. Lisää ne kattilaan yhdessä laakerinlehtien, timjamin ja pippurien kanssa.

2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista. Siihen menee 2-4 tuntia. Voit myös keittää soppaa uunissa 150 asteessa.

3. Nosta lihat kattilasta ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Poimi lihat luista ja hienonna. Laita ne takaisin siivilöityyn liemeen. Näin pitkälle voit valmistella keiton etukäteen.

4. Kuori rasva keiton pinnalta ja kuumenna keitto. Hienonna loput vihannekset ja keitä niitä keitossa 4-5 minuuttia. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto