Tomaattirisottoa ja grillattuja papuja

Risoton valmistaminen vaatii jonkin verran aikaa. Riisi keitetään niin, että siinä on hieman napakkuutta jäljellä, mutta risotosta tulee silti ihanan kermainen.

Neljälle

  • 2 dl arborioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen jauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • grillattuja papuja
  • saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Hienonna salotit ja valkosipulinkynsi. Paista salotteja, valkosipulia ja laakerinlehteä oliiviöljyssä.

2. Lisää riisi ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. Kaada mukaan viini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää lientä vähän kerrallaan, samalla sekoitellen. Keitä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on hieman napakkuutta. Poimi laakerinlehti kattilasta.

3. Paloittele tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, kääntele mukaan parmesaani ja voi. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Tarjoile grillattujen papujen ja saksanpähkinöiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.