Coq au vin

Ranskalaista kotiruokaa parhaimmillaan! Alkuperäisohjeessa ruoka valmistetaan nuoresta kukosta, mutta tässä reseptissä se korvataan broilerilla. Kyytipojaksi nautitaan perinteiseen tapaan tietenkin samaa viiniä, jota käytetään itse ruokaan.

4 annosta

  • 1 iso broileri
  • 100 g viipaloitua siankylkeä
  • 4 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3½ dl punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • persiljanvarsia
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 20 herkkusientä
  • 20 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Paloittele broileri kahdeksaan osaa. Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuria keskenään. Pyörittele broilerinpalat jauhoissa. Suikaloi siankylki. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Paista siankylkisuikaleet padassa kauniin kullanruskeiksi. Nosta suikaleet padasta reikäkauhalla.

2. Kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkanat padassa. Lisää viimeisenä broilerinpalat ja ruskista kauniin värisiksi. Paloittele selleri ja poista persiljasta varret. Lisää pataan viini, timjami, laakerinlehti, pippurit, persilja ja selleri. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes broileri on kypsää. Tarkista kypsyys tikulla paksuimmasta palasta. Kun lihaneste on kirkasta, broileri on kypsää. Kypsennä tarvittaessa vielä hetki.

3. Paloittele herkkusienet ja kuori pikkusipulit. Ruskista kevyesti. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sienet ja sipulit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!