Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränlihaa punaviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Stracotto al Chianti on helppo yhden kattilan ateria, jonka voi vain laittaa tulelle ja unohtaa sitten siihen. Ainoa asia, josta tarvitsee huolehtia, on Chianti-viinin määrä.

4 hengelle

  • 900 grammaa naudan- tai häränlihaa leikattuna reiluiksi kuutioiksi
  • 2 punasipulia paloiteltuna
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
  • 7 dl punaviiniä (esim. toscanalainen Chianti)
  • 2 tl kokonaisia pippureita
  • suolaa

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy paistinpannulla. Lisää liha, sipuli ja valkosipuli. Ruskista noin kahden minuutin ajan. Sekoita säännöllisesti.

- Lisää viiniä niin paljon, että liha peittyy. Mausta suolalla ja kokonaisilla pippureilla.

- Kuumenna viini kiehumispisteeseen. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen pari tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata