Rydbergin pihvi-pyttis

Tämä oli itsestään selvä myöhäisillan illallisvalinta kun 1800-luvun kulttuuripersoonat kokoontuivat Hotel Rydbergiin Tukholmassa. Hotellia ei enää ole jäljellä, mutta reseptin suosio ei ole laantunut.

Neljälle

  • 600 g häränfileetä
  • 8 isoa perunaa
  • 2 isoa keltasipulia
  • 50 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi liha n. 1 ½ cm kokoisiksi paloiksi ja perunat hieman pienemmiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se ottaa väriä. Paista raa'at perunapalat kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.

2. Suolaa ja pippuroi lihat ja paista nopeasti kuumalla pannulla, niin että jokainen kuutio saa paistopintaa mutta on sisältä verinen. Älä laita liikaa lihaa pannulle kerralla, silloin lihat keittyvät ruskistumisen sijaan.

3. Asettele lihat, perunat ja sipulit kasoiksi vadille tai lautasille. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!