Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasta kaalissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hieman unohdettua kotiruokaa sinulle, joka mielellään laitat aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon. Tämä ruoka sopii tarjoiltavaksi kylmänä iltana.

Neljälle

  • 1 kg lampaan kaulaa, lapaa tai rintaa
  • 1 pieni keräkaali
  • ½ rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5 dl vettä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele lihat tasaisenkokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Lado lihaa ja kaalia pataan, ripottele suolaa ja karkeasti murskattua valkopippuria kerrosten välille. Lisää laakerinlehti ja kaada päälle vesi.

2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa, tarjoile syviltä lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaskaali