Lammasta kaalissa
Tämä on hieman unohdettua kotiruokaa sinulle, joka mielellään laitat aikaa ja vaivaa ruoanlaittoon. Tämä ruoka sopii tarjoiltavaksi kylmänä iltana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg lampaan kaulaa, lapaa tai rintaa
- 1 pieni keräkaali
- ½ rkl suolaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 4-5 dl vettä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele lihat tasaisenkokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Lado lihaa ja kaalia pataan, ripottele suolaa ja karkeasti murskattua valkopippuria kerrosten välille. Lisää laakerinlehti ja kaada päälle vesi.
2. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle runsaasti persiljaa, tarjoile syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku