Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perinteistä hapankaalia ja sianpotkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen ruoka saksaa puhuvissa maissa. Hapankaali ei ole vain erittäin hyvää, vaan myös hyvin terveellistä.

4-5 hengelle

  • n. 850 g hapankaalia
  • 1,6 kg suolattua sianpotkaa

Keittämiseen

  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 8 kokonaistia maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 10 cm purjoa siivuina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Potkat voi keittää kokonaisina tai viipaleiksi sahattuna. Laita ne pataan, kaada vettä niiden peitoksi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto tarkoin ja lisää sitten kaikki keittoainekset, paitsi viini ja kuminat. Keitä hiljaa kannen alla 1,5 - 2 tuntia.

2. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Pane hapankaali pataan, kaada päälle keitinliemi, niin että se juuri peittää ja kuumenna. Lisää viini ja kuminat ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

3. Tarjoile hapankaali hyvin kuumana potkien ja vaalean dijonsinapin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata