Julkaistu
Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g spagettia
- 150 g pecorino-juustoa
- 2 tl mustapippuria
- 40 g voita
- 1 l vettä
- 0,2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
- Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
- Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
- Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
- Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"