Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen cacio e pepe

0:36img
Näin valmistuu cacio e pepe eli mustapippuripasta eli juusto-pippuripasta. Harri Syrjänen näyttää oman versionsa klassikkopastasta!
Julkaistu 04.02.2023 11:00

MTV LIFESTYLE

Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g spagettia
  • 150 g pecorino-juustoa
  • 2 tl mustapippuria
  • 40 g voita
  • 1 l vettä
  • 0,2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
  2. Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
  3. Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
  4. Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
  5. Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Klassikkoreseptit