Näin valmistuu Harri Syrjäsen cacio e pepe 0:36

Harri Syrjäsen cacio e pepe

Näin valmistuu cacio e pepe eli mustapippuripasta eli juusto-pippuripasta. Harri Syrjänen näyttää oman versionsa klassikkopastasta!

Cacio e pepe eli mustapippuripasta: kokki Harri Syrjäsen versio klassikkopasta cacio e pepestä valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g spagettia
  • 150 g pecorino-juustoa
  • 2 tl mustapippuria
  • 40 g voita
  • 1 l vettä
  • 0,2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Raasta juusto hienoksi. Murskaa mustapippurit.
  2. Paahda pippureita ilman rasvaa kuumassa kasarissa noin minuutin ajan.
  3. Lisää vesi ja siihen hyppysellinen suolaa. Kiehauta, lisää pasta.
  4. Keitä pastaa noin 7 minuuttia. Pastan keitinvettä tulisi olla jäljellä 2–3 dl.
  5. Sekoita joukkoon hieno juustoraaste, voi ja loraus oliiviöljyä. Sekoita huolella, kunnes juusto on sulanut keitinliemeen ja muodostanut kastikkeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.