Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen kurpitsapasta sopii vaikkapa halloweenin ruokapöytään.
Ainekset
- 800 g kurpitsaa
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 tl jauhettu muskottipähkinä
- 1,1 l mietoa kasvislientä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 40 g parmesaania
- 50 g fetajuustoa
- 2 rkl pekaanipähkinöitä
- pikku nippu timjamia
Valmistusohje
- Pilko kurpitsa isoiksi paloiksi ja voitele oliiviöljyllä.
- Paahda uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.
Pilko sillä aikaa punasipuli, valkosipuli, timjami ja chili. - Ota kurpitsa uunista ja hetki jäähtyä, poista kuoret ja kuutioi.
- Laita kasariin öljyä ja lisää noin puolet kurpitsasta ja heitä muskottipähkinä sekaan, freesaa hetki.
- Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää sipuli, valkosipuli, chili, timjami ja pasta. Keittele hiljaa hymyillen noin 8 minuuttia ja lisää loput kurpitsakuutiot.
- Jatka keittämistä vielä 6–7 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
- Raasta lopuksi parmesaani, nosta annos lautaselle ja murenna päälle fetaa ja pekaanipähkinöitä. Koristele timjamilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"