Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet, laita siemenet sivuun myöhempään käyttöön ja paloittele kurpitsa.
Laita kattilaan n. 0,5 l kasvislientä kiehumaan ja lisää kurpitsan palat, keitä kypsäksi. Puhdista kurpitsansiemenet ja paahda poksuvaksi kuivalla pannulla.
Laita blenderiin n.1 dl 2oils öljyä ja kaksi nippua ruohosipulia ja anna pyöriä sileäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja shampanjaetikalla. Ota sivuun ruokalusikallinen ruohosipulia koristeluun.
Kun kurpitsanpalat ovat kypsiä, siivilöi liemi omaan kulhoonsa. Soseuta kurpitsa ja sipuli sauvasekoittimella, lisää lientä tarpeen ja maun mukaan. Mausta sosekeitto suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja shampanjaetikalla.
Kokoa annos.