Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_samu_kuva_juuli_aschan_sveins9503
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • ½ l kasvislientä
  • 1 keltasipuli
  • cayennepippuria
  • 2 pnt ruohosipulia
  • ½ prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl shampanjaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet, laita siemenet sivuun myöhempään käyttöön ja paloittele kurpitsa.

Laita kattilaan n. 0,5 l kasvislientä kiehumaan ja lisää kurpitsan palat, keitä kypsäksi. Puhdista kurpitsansiemenet ja paahda poksuvaksi kuivalla pannulla.

Laita blenderiin n.1 dl 2oils öljyä ja kaksi nippua ruohosipulia ja anna pyöriä sileäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja shampanjaetikalla. Ota sivuun ruokalusikallinen ruohosipulia koristeluun.

Kun kurpitsanpalat ovat kypsiä, siivilöi liemi omaan kulhoonsa. Soseuta kurpitsa ja sipuli sauvasekoittimella, lisää lientä tarpeen ja maun mukaan. Mausta sosekeitto suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja shampanjaetikalla.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit