Julkaistu
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro neuvoo helpon tavan koristella muffineista halloween-hämähäkkejä.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
Muffinit
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 dl juoksevaa margariinia
- 1,5 dl maitoa tai kaurajuomaa
- 2 munaa
Koristeluun
- Suklaata sulatettuuna
- Tummaa strösseliä
- Täytelakua
- Lakukiekkoja/lakritsinauhaa
Valmistusohje
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Lisää kosteat aineet.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin kahden lusikan avulla, jätä hieman kohoamisvaraa vuokiin.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
- Nosta hieman jäähtyneet muffinssit jäähtymään.
- Koristele Halloweenin tapaan! Kurkkaa videolta koristeluvinkit.
Gluteeniton: Vaihda jauhot gluteenittomiin
Maidoton: käytä maidotonta margariinia ja kaurajuomaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka