Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset
Katin lakritsi-aprikoosileivokset valmistat helposti ja nopeasti vaikka halloween-juhliin. Herkullisen mehevä täyte jää piiloon runsaan lakritsikermavaahdon alle, mutta löytyy sieltä haukatessa. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi.
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 300 g aprikoosihilloa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½-1 dl tai maun mukaan lakritsikastiketta
Pinnalle
- 3 dl vispikermaa
- ½-1 dl lakritsikastiketta
- elintarvikesilmiä tai muita mustia tai oransseja koristerakeita
- lakritsikastiketta
Valmistusohje
Lakritsi-aprikoosileivokset valmistuvat näin:
Annoksia: 10
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Levitä pinnalle aprikoosihillo.
- Sekoita maustamaton tuorejuusto ja lakritsikastike keskenään ja levitä seos hillon päälle. Kääri tiukahkolle rullalle ja jätä saumakohta alaspäin.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja aseta tarjoiluvadille.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon lakritsikastike. Lusikoi lakritsikermavaahto kääretorttuviipaleiden päälle ja koristele elintarvikesilmillä tai muilla koristerakeilla. Valuta pinnalle lakritsikastiketta.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"