Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

lakritsi-aprikoosileivokset-2_200930_D855061-Edit
Fliksi / Hellapoliisi Oy
Julkaistu 26.10.2020 12:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Katin lakritsi-aprikoosileivokset valmistat helposti ja nopeasti vaikka halloween-juhliin. Herkullisen mehevä täyte jää piiloon runsaan lakritsikermavaahdon alle, mutta löytyy sieltä haukatessa. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g aprikoosihilloa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½-1 dl tai maun mukaan lakritsikastiketta

Pinnalle

  • 3 dl vispikermaa
  • ½-1 dl lakritsikastiketta
  • elintarvikesilmiä tai muita mustia tai oransseja koristerakeita
  • lakritsikastiketta

Valmistusohje

Lakritsi-aprikoosileivokset valmistuvat näin:

Annoksia: 10

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  3. Levitä pinnalle aprikoosihillo.
  4. Sekoita maustamaton tuorejuusto ja lakritsikastike keskenään ja levitä seos hillon päälle. Kääri tiukahkolle rullalle ja jätä saumakohta alaspäin.
  5. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja aseta tarjoiluvadille.
  6. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon lakritsikastike. Lusikoi lakritsikermavaahto kääretorttuviipaleiden päälle ja koristele elintarvikesilmillä tai muilla koristerakeilla. Valuta pinnalle lakritsikastiketta.
  7. Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi