Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadopasta:
- Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi purjosipuli ja pilko valkosipuli sekä chili. Halkaise lime.
- Puolita avokado, poista kivi, kaapaise lusikalla irti kuoresta ja kuutioi. Raasta parmesaani.
- Poista lohesta nahka ja kuutioi. Revi basilikan lehdet.
- Kuumenna kasari, kaada oliiviöljyä ja lisää kasariin fenkoli, purjosipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota hetken aikaa ja lisää kalaliemi.
- Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 10–12 minuuttia, kunnes pasta on lähes kypsää.
- Lisää avokadokuutiot, lohikuutiot ja purista mukaan limen mehu. Lisää parmesaani ja basilika.
- Keittele vielä 2–3 minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää ruokavinkkejä Harri Syrjäsen Instagram-tilillä!