MasterChef: Rapurisotto – Katjan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Katja_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 6 kpl Kypsiä täplärapuja
  • 4 dl Vettä
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 kpl Fenkoli
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 3 kpl Salottisipulia
  • 100 g Tilliä
  • 1 ½ dl Arboria-risottoriisiä
  • 1 kpI Sitruuna
  • Parmesan-juustoa
  • 40 g Ruohosipulia
  • 75 g Jokiravun pyrstöjä
  • Oliiviöljyä
  • Tillin kukkia

Valmistusohje

Ota täpläravuista rapulihat talteen ja laita odottamaan risoton valmistumista.

Laita kuoret kattilaan pilkotun fenkolin, porkkanan ja salottisipulin sekä tillin kanssa. Lisää vettä, niin että ravut peittyvät ja kiehauta. Anna kiehua noin 15 min ja siivilöi liemi. Siirrä liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä hieman kasaan. Laita levy pienelle, jotta liemi pysyy lämpimänä.

Laita pannu liedelle kuumenemaan ja kuori, ja pilko salottisipuli sekä fenkoli.  

Kun pannu on kuuma, lisää oliiviöljyä ja kuullota salottisipulia sekä fenkolia muutama minuutti. Älä ruskista. Lisää risottoriisi ja kuullota niitäkin hetki. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Lisää valkoviini ja anna imeytyä riisiin. Muista sekoittaa koko ajan. Kun neste on lähes imeytynyt, lisää kauhallinen rapulientä ja jatka tällä tavoin 15-20 minuuttia. Sekoittaminen irrottaa risottoriisistä tärkkelystä ja antaa risotolle kermaisen rakenteen. Lisää lopuksi raastettua parmesaania ja sekoita.

Lisää rapujen lihat juuri ennen tarjoamista. 

Raasta erilliseen kuppiin parmesaania ja sitruunan kuorta. Lisää sekaan pieneksi pilkottua ruohosipulia. Sekoita. Lisää tarjoiltaessa risotolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!