Liota sieniä pari-kolme tuntia väljässä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi, painele vielä kaksinkertaisen talouspaperin välissä ja silppua pienemmäkksi, jos on tarpeen. Kääntele sienistä kuumassa padassa ylimääräinen neste, lisää sitten öljy ja sipulit ja lopuksi riisi.Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää pataan ensin viini ja sen imeydyttyä riisiin kanaliemi kauhallinen kerrallaan. Anna aina edellisen kauhallisen imeytyä, ennen kuin lisäät lientä. Lisää lopuksi kerma, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunankuori. Nostele sekaan persiljasilppu ja raasta päälle mustapippuria myllystä.
Makuja
Herkkutattirisotto
Julkaistu 29.09.2015 07:08
29.9.2015.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 25 g kuivattuja herkkutatteja
- oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 pienenpieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
- 3,5 dl risottoriisiä
- reilu loraus valkoviiniä
- 8 dl kanalientä
- 1 dl kuohukermaa
- 1,5 dl raastettua parmesaania
- 25 g voita
- 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
- ripaus mustapippuria
- persiljasilppua