Herkkutattirisotto

29.9.2015.

Ainekset

  • 25 g kuivattuja herkkutatteja
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 pienenpieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
  • 3,5 dl risottoriisiä
  • reilu loraus valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • 25 g voita
  • 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus mustapippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

Liota sieniä pari-kolme tuntia väljässä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi, painele vielä kaksinkertaisen talouspaperin välissä ja silppua pienemmäkksi, jos on tarpeen. Kääntele sienistä kuumassa padassa ylimääräinen neste, lisää sitten öljy ja sipulit ja lopuksi riisi.Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää pataan ensin viini ja sen imeydyttyä riisiin kanaliemi kauhallinen kerrallaan. Anna aina edellisen kauhallisen imeytyä, ennen kuin lisäät lientä. Lisää lopuksi kerma, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunankuori. Nostele sekaan persiljasilppu ja raasta päälle mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.