Hasselbackenin perunat
Tukholmalan Djurgårdenissa sijaitsi aiemmin suosittu ravintola Hasselbacken, 1940-luvulla siitä tehtiin ravintolakoulu. Sota-aikana ruoanvalmistuksessa oltiin säästäväisiä. Peruna oli hyvä perusainesosa, ja täällä keksittiin Hasselbackenin perunat, jotka oppilaiden mukana levisivät koko Ruotsin ravintoloihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 kiinteää perunaa
- 25 g voita
- 1 tl suolaa
- 1 rkl siivilöityjä korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne osittain 3 mm viipaleiksi – älä leikkaa pohjaan asti, vaan perunoiden pitää pysyä kasassa. Vinkki: Laita peruna puulusikkaan ja viipaloi sen päällä.
2. Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja penslaa perunat hyvin. Paista uunissa 20 minuuttia.
3. Ripottele päälle suola ja korppujauhot. Paista vielä 15 minuuttia. Penslaa voilla silloin tällöin. Tarjoile lintu- ja liharuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"