Grillatut perunaviipaleet
Hiiligrillisssä kypsennetyt perunaviipaleet ovat ihana lisäke aina ulkona syötäessä. Parhaan tuloksen saat, kun olet tarkkana, että hiilipeti on harmaa, ja että grilliritilä on mahdollisimman ylhäällä, poissa hehkusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunaa (uuniperunalajiketta)
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta timjamia tai oreganoa
Valmistusohje
1. Pese perunat harjalla huolellisesti, älä kuori. Viipaloi perunat n. 3 mm:n siivuiksi. Kaada öljy kulhoon ja pyörittele perunaviipaleita öljyssä juuri ennen grillaaamista. Mausta viipaleet suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
2. Grillaa perunaviipaleita hitaasti ja käännä ne, niin että kummallekin puolelle tulee kauniit grillausraidat. Kokeile esim. tikulla, milloin perunat ovat valmiit; ne saavat olla hieman rapeita keskeltä. Asettele perunaviipaleet lämmitetylle tarjoiluvadille ja tiputtele päälle vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku