Grillatut perunaviipaleet

Hiiligrillisssä kypsennetyt perunaviipaleet ovat ihana lisäke aina ulkona syötäessä. Parhaan tuloksen saat, kun olet tarkkana, että hiilipeti on harmaa, ja että grilliritilä on mahdollisimman ylhäällä, poissa hehkusta.

Neljälle

  • 1 kg perunaa (uuniperunalajiketta)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta timjamia tai oreganoa

Valmistusohje

1. Pese perunat harjalla huolellisesti, älä kuori. Viipaloi perunat n. 3 mm:n siivuiksi. Kaada öljy kulhoon ja pyörittele perunaviipaleita öljyssä juuri ennen grillaaamista. Mausta viipaleet suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.

2. Grillaa perunaviipaleita hitaasti ja käännä ne, niin että kummallekin puolelle tulee kauniit grillausraidat. Kokeile esim. tikulla, milloin perunat ovat valmiit; ne saavat olla hieman rapeita keskeltä. Asettele perunaviipaleet lämmitetylle tarjoiluvadille ja tiputtele päälle vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.